вівторок, 21 лютого 2017 р.

Найдорожче добро народу - рідна мова

Результат пошуку зображень за запитом "день рідної мови"
21 лютого світова спільнота відзначає
Міжнародний день рідної мови.
Мова є найбільш потужним інструментом збереження та розвитку нашої культурної спадщини в її матеріальних і нематеріальних формах. Будь-яка діяльність, спрямована на сприяння поширенню рідної мови допоможе не лише лінгвістичній різноманітності та багатомовності, а й більш повному розумінню мовних і культурних традицій у всьому світі, а також солідарності на основі розуміння, толерантності та діалогу.
Нині у світі існує близько 6000 мов. На жаль, майже половина з них – під загрозою зникнення. На думку фахівців, це трапляється, коли мову, з тієї чи іншої причини, перестають вживати та вивчати більш ніж 30% її носіїв.
Мова - це наша неоціненна спадщина, з нею ми не розлучаємося протягом усього життя. Ми спілкуємося один з одним, розмовляємо, пишемо листи, читаємо книги. Не можна бути байдужими до того, як ми користуємося мовою, як висловлюємо свої думки, як цінуємо рідне слово. Звичайна людина вживає в середньому до 4 тисяч слів. То ж хай слова будуть із справжньої мовної криниці: чисті, красиві, образні.
Рідна мово,чиста, як роса,
Цілюща й невичерпна, як криниця.
Святиня наша, гордість і краса,
Ти - розуму народного скарбниця!
Кожен із нас повинен любити, вивчати і розвивати свою рідну мову.