понеділок, 5 квітня 2021 р.

5 квітня в історії


   
5 квітня - смачне свято. Це -  Міжнародний день супу.😋 Цей день запровадили, щоб наголосити, наскільки важливий і корисний суп. У страви дуже давня історія. Саме слово походить від французького «soupe», яке, своєю чергою, походить від латинського слова «suppa».

    5 квітня православні вшановують Никона Печерського. Він прославився як вчений-літописець.

     У Китаї сьогодні святкують День чистоти і ясності або Цин Хв, у США – День карамелі, День глибокої піци по-чикагськи, День батончиків з родзинками і прянощами,😊 День вивчення дорожньої карти, День кульбаби, у Південній Кореї – День посадки дерев, у Палестині – День дітей, у Туркменістані – День «Крапля води – крупиця золота», у Казахстані – День міграційної поліції. 

    Також цього дня у 1710 році на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер була прийнята перша українська конституція. Повна назва цього документа — «Договір та Встановлення прав і вольностей Війська Запорозького та всього вільного народу Малоросійського між Ясновельможним гетьманом Пилипом Орликом та між Генеральною старшиною, полковниками, а також названим Військом Запорозьким, що за давнім звичаєм і за військовими правилами схвалені обома сторонами вільним голосуванням і скріплені найяснішим гетьманом урочистою присягою».

Немає коментарів:

Дописати коментар