вівторок, 28 вересня 2021 р.

30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек





 Щорічно з 1998 року 30 вересня відзначається в Україні – Всеукраїнський день бібліотек.

Всеукраїнський день бібліотек встановлений в Україні «…враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи ініціативу бібліотечної громадськості…» згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.

У цей день вітання з професійним святом приймають бібліотекарі — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників і каталогів, створення та проведення незвичайних заходів, організації цікавої, творчої, дослідницької діяльності з використанням мережі Інтернет тощо.

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. У них працює понад 52 тисячі працівників, а послугами книгосховищ користуються більше 17 мільйонів читачів, що становить майже 40% від населення України. Спробуйте сказати, що бібліотеки — це минуле століття.

Немає коментарів:

Дописати коментар